Galadriel

Galadriel blev ELIT-premierad 2010 och fick då 52 förärvningpoäng. Hon har bla två döttrar som också är ELIT-premierade, detta på bara fyra ston!

Hennes mamma Glorfindel fick sex avkommor varav fem ston. Aragorn e:So What var den enda hingsten och han är placerad i msv hoppning och hoppade 9-10 på kvaliten. Alla stona har förärvt sig mycket väl på mycket få avkommor. Albertina e:Alpen Fürst har två avkommor där den ena är placerad i 1.20 och msv fälttävlan. Mirakel e:Pajazzo har fått endast en avkomma men som är placerad i 1.20 och hoppade 9-10 på kvaliten. Felicia e:Pajazzo är mor till Frangelico e:Marco Mitras som har flertalet placeringar i 1.30. Ronja e:Pascal har en dotterdotter Pandora e:Poet som fick hoppdiplom på treårstest. Tyvärr har det inte ansökts om ELIT för Glorfindel tidigare och nu är hon för gammal (yngsta avkomma högst tio år) då hon faktiskt uppfyller kraven.


I generationen efter detta finns A-premierade Singoalla e:Vilmorence xx. På www.blup.se finns tretton registrerade avkommor, dock bara fyra med namn. Dessa har flera framförallt barnbarn som är framgångsrika främst i hoppning.

Följande generation är A-premierade Sorry e:Polarstern. Hon har tio registrerade avkommor och tre som är namngivna. Förutom Singoalla finns Avella e:Orkan som själv har placeringar både i lätt hoppning och i dressyr. Hon är också mor till Git Gay e:Pontus som har placeringar i alla discipliner men framförallt i svår fälttävlan. Git Gray har också två avkommor med hoppdiplom på treårstest där Greight Boomerang e:Dardel också var trea i fälttävlansbreeders och är placerad i 1.20 hoppning och lätt dressyr. Sist av de namngivna finns Carmensita e:Ganesco som har en avkomma placerad i lätt dressyr.

Nästa generation består av Soressa e:Sorrento. Hon har fem avkommor där Cherie e:Polarstern är äldst, hennes enda avkomma Cherie II e:Utrillo har tre tävlande avkommor. Soressas helsyster Polita fick inga avkommor. Fröken e:Utrillo har en tävlande avkomma i hoppning. Unna e:Utrillo som är yngst, född 1966 fick diplom som treåring, är A-premierad och har nio tävlande avkommor i alla discipliner. En är placerad i msv dressyr, två i msv hoppning och en hoppade 9-10 på kvaliten.


Branta e:Brand fick två helsystrar, Soressa ovan och Sorrenta. Sorrenta fick sex avkommor, alla ston. Den mest framgångsrika är Singoalla e:Drabant som har sju avkommor där den äldsta Gasparona e:Gaspari är mamma till den legendariske Gauguin de Lully. Hermine e:Hertigen är ELIT-premierad och är bla mor till den godkände hingsten Maastricht e:Master. Juno e:Jovial fick diplom som treåring och är A-premierad och har flera tävlande avkommor bla Bellman e:Chagall i msv dressyr. Eliza e:Emir är A-premierad och mor till bla Torkel e:Tolstoy som har tävlat i dressyr med stor framgång ända upp i svår klass. Unette e:Utrillo är också A-premierad och har åtta tävlande avkommor i alla discipliner men främst i dressyr. Vidare av Sorrentas avkommor finns Veronica e:Vagabond och Maria e:Drabant vilka fick diplom som treåringar. Maria är A-premierad och har fyra tävlande avkommor. Sist av hennes avkommor finns  Havsvind e:Vagabond som i sin tur har fått Stormvind e:Carnoustie xx som har två tävlande avkommor i dressyr där den ena e:Ganesco var mycket framgångsrik i msv dressyr.

Läs mer om Boette »
Tillbaka till Luxus härstamning »


Galadriels avkommor

Maddox

Född 2005 e: Metall

Maddox är en stor häst som deltagit i både treårstest och kvalitetstävlan.


Diazzo

Född 2003 e: Dionysos

Diazzo ägs av Carin Ottosson utanför Göteborg.


Riga

Född 2002 e: Ravell

Riga fick 2010 ett stoföl e: Belamour. Mer information finns på ägarens egen hemsida Stall Gummebo


San Diego

Född 2001 e: Sack

San Diego skadade nacken pga yttre taruma och var tvungen att avlivas som tvååring.


Ravelli

Född 1999 e: Ravell

Ravelli är under 2010 placerad i mvsb med sin ägare och ryttare Sylvia Rydenholm.


Santiago

Född 1998 e: Sack

Santiago fick 40 poäng exteriört vid kvalitetstävlan. Han är såld till Danmark som dressyrhäst.


Sacramento

Född 1997 e: Sack

Svelands Sacramento är tillsammans med Cecilia Qvarnström är ett av Sveriges mest framgångsrika enbetsekipage med bla SM-vinst både 2009 och 2010.


Boette

Född 1996 e: Bolero

ELIT-premierad och 52 poäng som gångartstalang på treårstest.

Läs mer om Boette »


Bahia

Född 1995 e: Bayron

Bahia är placerad både LA dressyr och 1,20 hoppning.


Gazelle

Född 1994 e: Gauguin de Lully

Gazelle blev 2010 ELIT-premierad, hon fick diplom som treåring. Bland hennes avkommor finns t ex Gyarados med placeringar upp till MSVA, han var också högts bedömd på kvalitetstävlan i Halmstad med gångartssiffrorna 8899 och 43 poäng exteriört.


Van Gogh

Född 1993 e: Gauguin de Lully


Van Gogh var bästa dressyrhäst vid kvalitetstävlan. Han är placerad i LA och har godkända resultat i MSVB under de tre senaste åren.


Markant

Född 1992 e: Maraton

Markant är placerad svår par och nationell msv enbet tillsammans med Kjell Gustavsson och Per Algotsson.


Maximal

Född 1991 e: Maraton

Maximal är placerad svår internationell körning tillsammans med Kjell Gustavsson och Per Algotsson.


Celeber

Född 1990 e: Ceylon

Celeber visades som hingst vid 2-års ålder och blev rekommenderad att sparas. Han dog tyvärr som 4-åring av att pulsådern brast.


Registrera din e-postadress nedan så skickar vi mail till dig när det finns större händelser att rapportera.

Din e-postadress:

Skicka »

Denna hemsida presenteras i samarbete med SvenskaStuterier.se. Svenska Stuterier är en speciellt utvecklad lösning för att erbjuda hemsidor till stuterier och försäljningsstall.

SvenskaStuterier.se »