Boette

Boette var 1999-års högst bedömda sto då hon fick 52 poäng - 1097899 på sitt treårstest. Hon är ELIT-premierad och har ett dressyr-BLUP på 134. Fem av sju avkommor över tre år har visats på treårstest. Av dessa är det tre diplomhästar, en med 48 poäng och den sista hade 888 på gångarterna. Boettes äldsta avkomma Don Corleone e: Don Shufro har placeringar i svår dressyr.

Boette kommer från en mycket framgångsrik syskonskara vilket gjorde att mormor Galadriel kunde ELIT-premieras med 52 förärvningspoäng 2010.

Mormors mor Glorfindel har bla en avkomma placerad i 1,30 och kunde varit ELIT-premierad men tyvärr upptäcktes det för sent för att hon skulle få det postumt. Efter det följer ytterligare tre generationer A-premierade ston med flera framgångsrika avkommor i sporten.

Vidare information om mödernet

Läs mer om Galadriel »
Tillbaka till Luxus härstamning »


Boettes avkommor

Ekstra CML

Född 2010 e: Florencio I

Ekstra CML visades visades inte som föl eftersom hon ska behållas av uppfödaren och två andra föl prioriterades, dock håller hon samma klass som sina syskon. Ekstra var mycket efterlängtad efter tre hingstar med mycket hög kvalité e: Florencio.

På våren som treåring var Ekstra en bit över 170 cm och växte så mycket att uppfödaren avstod treårstest för att istället visa henne på kvalitén 2014.


Mythos CML

Född 2009 e: Florencio I

Mythos CML fick 8 8 8 8 7 9 = 48 poäng som föl. Boette var dräktig på 30 dygn vid tiden för riksföl vilket gjorde att uppfödaren valde att avstå trots att han var kvalad och helsyskonens stora framgångar tidigare. Mythos är storleken större än Luxus men har samma fantastiska temperament.

Mythos CML är såld till Yvonne Mårtensson som sammarbetar med Olof Axelsson. Mythos kvalade och deltog i Avelschampionatet 2012 som fyraåring.


Premium CML

Född 2008 e: Florencio I

Premium CML fick 9 9 8 7 9 8 = 50 poäng som föl och vann sedan det reginala fölchampionatet med 90%. Vid det senare tillfället var både skritt och galopp betydligt bättre enligt domare Karl-Henrik Heimdahl som dömde vid båda tillfällena. Han blev sedan även trea i Riksföl där domarna lovordade hans typ och gångarter och uttryckte att han var ett lovande ämne för de allra högsta dressyrklasserna.

Premium avlivades 6 maj 2009 p g a följderna av en olycka i hagen


Meja

Född 2005 e: Metall

Meja fick vid sitt treårstest 48 poäng som gångartstalang. Med 99 på Typ och HHB och 130 i typ-BLUP för hon den starka typförärvningen vidare. Gångartssiffrorna blev 787 men under ryttare var de mycket bättre. Troligen hade hon en låsning som gjorde att hon inte heller blev dräktig sen. Efter några behandlingar från equiterapeut blev hon dräktig direkt och fick Bavaria CML e: Bocelli i mars 2011. Tyvärr bröt Bavaria ett bakben under vintern och gick inte att rädda. 2013 fick Meja Peroni CML e: Blue Hors Zack. Meja har nu börjat sin nya kärriär som tävlingshäst på bästa sätt med placering redan i debuten.


Roxette

Född 2003 e: Rotspon

Roxette fick gångartsdiplom med 49 poäng som treåring. Hon fick 99 för Typ och HHB och har ett typ-BLUP på 127 så även hon visar hon hur stark mödernelinjens typförärvning är. Roxette är en kopia av sin mor Boette men har blivit några storlekar större.


Da Capo

Född 2002 e: Donnerfly

Da Capo var som föl otroligt vacker men var inte riktigt i fas vid sitt treårstest. Han fick ändå 888 på sina gångarter. Han ägdes av en framstående dressyrryttare som var väldigt förtjust i honom och speciellt då hans temperament.

Da Capo drabades tyvärr av yttre trauma och var tvungen att avlivas.


Don Corleone

Född 2001 e: Don Schufro

Don Corleone har tillsammans med sin ryttare Johanna Due Boje vunnit Grand Prix och har åtskilliga placeringar i svår klass. 2013 Var han kvalad till Lövsta Challange Tours final i Globen man var tyvärr tvungen att avstå.

Läs mer om Don Corleone »


Registrera din e-postadress nedan så skickar vi mail till dig när det finns större händelser att rapportera.

Din e-postadress:

Skicka »

Denna hemsida presenteras i samarbete med SvenskaStuterier.se. Svenska Stuterier är en speciellt utvecklad lösning för att erbjuda hemsidor till stuterier och försäljningsstall.

SvenskaStuterier.se »