Blogginlägg

Fri språngavgift 2015 för en del stoägare

5 oktober 2014, kl 23:22

I kväll skickade jag ut ett mail till berörda stoägare enligt nedan. Jag har tagit uppgifterna från Språngrulla så har du inte fått något mail trots att du uppfyller kriterierna är det bara att höra av dig så gäller fri språngavgift för 2015 även dig!

Hej!

Vi är väldigt glada att ni har valt Luxus CML till ert sto i år men är självklart också ledsna att ni inte har fått dräktigt med honom. Under 2014 har Luxus haft lägre dräktighet än tidigare, troligen landar dräktighetsprocenten ändå på 67 % men det är inte tillräckligt bra tycker vi. Motiliteten har aldrig varit hög men dräktigheten har tidigare år ändå varit bra eller riktigt bra, största skillnaden i år är att Luxus har haft betydligt fler ston. Vi har under säsongen inte kunnat se något mönster i de uteblivna dräktigheterna och har därför inte heller kunnat göra några restriktioner för att förbättra dräktigheten. Efter säsongen har vi kommit fram till att Luxus sperma tål kyla dåligt vilket gör att vi bl a kommer att använda en annan typ av kylklamp nästa år. Vi har också bestämt oss för att begränsa antalet ston för att kunna optimera både avel- och tävlingssäsong 2015.

Vi hoppas på att ni även i framtiden vill använda Luxus CML till ert/era ston därför har vi bestämt oss för att ge fri språngavgift 2015 till ston som är betäckta minst två gånger i år utan att få dräktigt.

Förutsättningarna för att få fri språngavgift 2015 är:
¤  Att ni har betäckt minst två gånger utan att få dräktigt.
¤  Att ni har betalt språngavgift under 2014.
¤  Att samma sto betäcks som 2014, undantag kan göras till förmån för ett mer meriterat sto.
¤  Att stoet inte har stått på Luxus hemmastation dvs. sperman har transporterats.
¤  Att ni meddelar att ni ska betäcka ert sto till min mailadress (anna@annadressyr.se)            senast den 1 april 2015.

Hör av er om ni har några frågor, vi svarar gärna!

Med vänlig hälsning
Anna Sundström & Johannes Walter0 kommentarer. Dölj kommentarer » Visa kommentarer och kommentera »

Skriv kommentarInga kommentarer

Tillbaka »

Registrera din e-postadress nedan så skickar vi mail till dig när det finns större händelser att rapportera.

Din e-postadress:

Skicka »

Denna hemsida presenteras i samarbete med SvenskaStuterier.se. Svenska Stuterier är en speciellt utvecklad lösning för att erbjuda hemsidor till stuterier och försäljningsstall.

SvenskaStuterier.se »