Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/05/124705/luxuscml.com/cinderella/core/classes/CiMySQL.class.php on line 16 Luxus CML 1246

Blogg

Träning hemma plus tävling

11 juni 2017, kl 17:150 kommentarer. Visa kommentarer och kommentera »

Vinst MsvA

5 juni 2017, kl 08:130 kommentarer. Visa kommentarer och kommentera »

Träning för Alf

24 april 2015, kl 17:57

I går var vi i väg och tränade för första gången sedan Luxus kom tillbaka. Under de första veckorna har vi främst ägnat oss åt lösgörade arbete men nu kände jag att det var dags att komma vidare. Jag började med att fråga om Alf kunde sitta upp så att han skulle känna på honom och få en känsla för var vi befann oss eftersom senast Alf såg oss var vi fullt igång. Redan när de började trava tänkte jag att Luxus faktiskt travade ganska trevligt och när Alf satt av sa han samma saker som vi tränade på sist, dvs att vi behöver träna på små kvicka steg och absolut ingen passage eller hingsvisningstrav för den finns där redan. Ok tänkte jag, jag har inte kunnat trava med stora steg om jag så hade velat bortsett från möjligtvis från dagen innan men när jag satt upp så så hade jag tillbaka min häst från förra sommaren :-) Vi fick jobba med att variera stegen både i trav och galopp samtidigt som jag hade ett bättre stöd fram då Luxus gärna blir väl mjuk i sin kontakt. I trav blev det många skrittövergångar för att hitta de korta stegen och i galopp låg fokus på att hålla ett bra tryck ï galoppen genom alla övergångar och tempoväxlingar. Så roligt det är att träna! Kan knappt vänta till nästa vecka! :-D0 kommentarer. Visa kommentarer och kommentera »

Avelsarbetet igång

24 april 2015, kl 17:41

Den här veckan har avelssäsongen satt igång på allvar och Luxus har hoppat på bocken alla dagar, dvs måndag, onsdag och idag fredag. I måndags red jag innan vi var iväg hos Eva på Tranberga och i tisdags vilade han så när jag satt upp på Luxus på onsdagen efter att vi hade varit iväg var jag spänd på att se hur han skulle kännas. När han kom tillbaka för en dryg månad sedan kändes han ganska stum i sin rygg, som jag skrivit tidigare fick han ju ont när han hoppade på bocken vid provtagningarna tidigare i år. Så jag har jobbat mycket för att han skulle bli mjukare i sin rygg och bål genom ridning, löshopping, tömkörning, stretchnig, ir-terapi och säkert mer som jag inte tänker på nu... Men jag hade inte behövt vara orolig, till min stora förvåning (och lycka) kändes han ännu finare och jag hade tillbaka en del av det gung i traven som jag har saknat tidigare. Jag kan bara gissa varför han kändes finare efter ha hoppat på bocken men tänker att han stretchade ut sin bålmuskulatur ytterligare vilket nu var möjligt eftersom att han var mjukare i kringmuskulaturen. Vad som än är anledningen så känns det underbart att avelsarbetet fungerar ihop med tävlandet!0 kommentarer. Visa kommentarer och kommentera »

Tömkörning med Sixten

12 april 2015, kl 22:04

I går kom Sixten Österlund till stallet för tömkörningsträning för oss som var intresserade. Jag har tömkört själv en hel del, gått flera kurser och tycker att det är riktigt kul men jag har mest jobbat med tömkörning i korrigeringssyfte eller som komplement till ridningen. Med Luxus handlar det mer om att fortsätta utbildningen och då tex börja trampa, det är nytt för mig så där tar jag gärna emot hjälp och guidning. Sixten är riktigt duktig och har lärt från de stora, det var väldigt intressant och jag kände att jag lärde mig en hel del. Jag har så smått påbörjat tramp från ryggen men vill gärna komplettera med jobb på töm, till min stora lycka verkligen satte sig Luxus när vi samlade. Piaff kan se ut på många sätt men jag kan inte låta bli att bli glad över att se att Luxus gör det på "klassiskt" sätt. Tramp eller träning mot piaff är ett långsiktigt arbete så vi har en bit kvar men början är absolut lovande. Sen blev träningen inte sämre av att Sixten flera gånger uttryckte vilken fin häst Luxus var :-)0 kommentarer. Visa kommentarer och kommentera »

Första veckorna med Luxus tillbaka

12 april 2015, kl 21:57

Nu har jag haft Luxus tillbaka hos mig i tre veckor. Vi har flyttat till ett större inakorderingsstall utanför Malmö som en bekant till mig har och vi trivs riktigt bra här. Luxus och Lex står brevid varandra och de har ganska öppet mellan sig med liggande galler och det syns att båda hingstarna verkligen uppskattar kontakten. I stallet löshoppar de ca varannan vecka vilket är prefekt för treåringen Lex men även Luxus har fått löshoppa två gånger och han tycker att det är superkul. Ska komma igång med den uppsuttna hoppningen igen om några veckor men jag vill inte riskera att överanstränga honom eftersom han har "ny" ryttare, går på annat underlag osv. Första veckornas ridpasss går mycket ut på att hitta tillbaka till varandra så att han går på mina hjälper igen. Själv har jag i stort sett haft riduppehåll sen i somras, jag har ridit in Lex men det är allt så jag har lite att jobba på innan jag är i bra ridform igen ;-) En stor del av förklaringen till det är att vi har köpt en hund, underbara lilla Ludde under hösten. Det är verkligen fantastiskt att sitta på min fina häst igen och jag ser fram emot många fina ridpass och upplevelser tillsammans!0 kommentarer. Visa kommentarer och kommentera »

Avslutat samarbete

19 mars 2015, kl 11:57

Vi har tillsammans med familjen Börjeson beslutat oss för att avsluta vårt samarbete kring Luxus CML. Luxus blev vid årets provtagningar inför avelssäsongen besvärad i sin rygg, han rids som vanligt men är inte riktigt så fin som vi är vana vid att se honom. P.g.a. det intensiva tävingsprogram en satsande YR-ryttare har och att Luxus avelsarbete är viktigt för oss blev detta svårt att kombinera. Vi är glada och tacksamma över det arbete som Filippa och familjen Börjeson gjort med Luxus under tiden för samarbetet och önskar dem lycka till i deras fortsatta satsningar0 kommentarer. Visa kommentarer och kommentera »

Fri språngavgift 2015 för en del stoägare

5 oktober 2014, kl 23:22

I kväll skickade jag ut ett mail till berörda stoägare enligt nedan. Jag har tagit uppgifterna från Språngrulla så har du inte fått något mail trots att du uppfyller kriterierna är det bara att höra av dig så gäller fri språngavgift för 2015 även dig!

Hej!

Vi är väldigt glada att ni har valt Luxus CML till ert sto i år men är självklart också ledsna att ni inte har fått dräktigt med honom. Under 2014 har Luxus haft lägre dräktighet än tidigare, troligen landar dräktighetsprocenten ändå på 67 % men det är inte tillräckligt bra tycker vi. Motiliteten har aldrig varit hög men dräktigheten har tidigare år ändå varit bra eller riktigt bra, största skillnaden i år är att Luxus har haft betydligt fler ston. Vi har under säsongen inte kunnat se något mönster i de uteblivna dräktigheterna och har därför inte heller kunnat göra några restriktioner för att förbättra dräktigheten. Efter säsongen har vi kommit fram till att Luxus sperma tål kyla dåligt vilket gör att vi bl a kommer att använda en annan typ av kylklamp nästa år. Vi har också bestämt oss för att begränsa antalet ston för att kunna optimera både avel- och tävlingssäsong 2015.

Vi hoppas på att ni även i framtiden vill använda Luxus CML till ert/era ston därför har vi bestämt oss för att ge fri språngavgift 2015 till ston som är betäckta minst två gånger i år utan att få dräktigt.

Förutsättningarna för att få fri språngavgift 2015 är:
¤  Att ni har betäckt minst två gånger utan att få dräktigt.
¤  Att ni har betalt språngavgift under 2014.
¤  Att samma sto betäcks som 2014, undantag kan göras till förmån för ett mer meriterat sto.
¤  Att stoet inte har stått på Luxus hemmastation dvs. sperman har transporterats.
¤  Att ni meddelar att ni ska betäcka ert sto till min mailadress (anna@annadressyr.se)            senast den 1 april 2015.

Hör av er om ni har några frågor, vi svarar gärna!

Med vänlig hälsning
Anna Sundström & Johannes Walter0 kommentarer. Visa kommentarer och kommentera »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Nästa »

Registrera din e-postadress nedan så skickar vi mail till dig när det finns större händelser att rapportera.

Din e-postadress:

Skicka »

Denna hemsida presenteras i samarbete med SvenskaStuterier.se. Svenska Stuterier är en speciellt utvecklad lösning för att erbjuda hemsidor till stuterier och försäljningsstall.

SvenskaStuterier.se »